Workshops

Benieuwd hoe de taartjes van Moes tot stand komen? De komende periode geef ik 4 bakworkshops om jullie de fijne kneepjes van het bakken bij te brengen. Tijdens de workshop leg ik de basics uit, maken we gezamenlijk het deeg, de vullingen en de decoratie en bouw je zelf je eigen taartjes. Je krijgt natuurlijk een doosje met zelfgemaakte taartjes mee aan het eind!

De details:

Hoe lang duurt het?

De bakworkshop duurt 2,5 uur met uitloop tot 3 uur.

Wat gaan we doen?

Ik geef een korte introductie over kleine taartjes: waarom heb ik gekozen om mijn bedrijf te richten op kleine taartjes en geen grote aansnijd-taarten? Is het thuis ook te doen of kan het alleen in een professionele keuken? Wat heb je nodig? Hoe kom ik aan de juiste ingrediënten?

We beginnen met een inloop met koffie/thee/water. Na de theoretische introductie maken we samen (en sommige dingen individueel) de basiscomponenten van een taartje: het deeg, de vulling(en) en de decoratie/afwerking. Er is alle ruimte voor vragen en je maakt je eigen taartjes, die je na afloop mee naar huis krijgt. De recepten hiervoor krijg je ter plekke op papier en mag je ook mee naar huis nemen.

Kan iedereen meedoen of moet je wel een beetje kunnen bakken?

Het belangrijkste is dat je bakken leuk vindt en gemotiveerd bent om zelf taartjes te maken. Ook als je minder bedreven bent in bakken, is het goed te volgen omdat we alles stap voor stap doen. Het is gericht op de basis van taartjes maken, dus we beginnen bij het begin. Bak je zelf vaak en heb je thuis al vaker met succes kleine taartjes gemaakt? Dan kan het zijn dat je niet veel nieuws leert. Voor kinderen vanaf 12-14 jaar is het goed te volgen.

Moet ik iets meenemen?

Nee hoor. Ik zorg voor alle benodigdheden en er is onbeperkt koffie, thee en water. Vind je het fijn om dingen op te schrijven die ik vertel, neem dan zelf een notitieboekje en pen mee. Je krijgt de recepten op papier mee.

Wat zijn de kosten?

De kosten per persoon zijn €72,50. Je ontvangt een betaalverzoek vooraf, betalen kan niet via de website.

Waar is het en hoe laat begint het?

Er zijn twee locaties.
De workshops op zaterdag 1 april en zaterdag 6 mei zijn bij Zicht, Persingensestraat 4 in Persingen.
We starten op deze dagen om 12.45 uur. We eindigen tussen 15.15 en 15.45 uur.
Parkeren kan kosteloos voor de deur (je ontvangt een plattegrondje na aanmelding), het is ongeveer een kwartier fietsen vanaf het centrum van Nijmegen. Kom je met de bus vanaf station Nijmegen, dan is de dichtstbijzijnde bushalte nog een klein kwartiertje lopen.

De workshops op dinsdag 11 april en dinsdag 16 mei zijn bij Kookstudio Spijs, Franseplaats 1 in Nijmegen (2e verdieping boven ‘de Hemel’).
We starten op deze dagen om 18.45 uur. We eindigen tussen 21.15 en 21.45 uur.
De kookstudio ligt in het centrum van Nijmegen, parkeren kan op meerdere parkeergelegenheden in de buurt (bijv. parkeergarage Eiermarkt of Kelfkensbos). Fietsend of lopend is het makkelijkst. Vanaf Station Nijmegen kun je een bus pakken naar bijv. halte Plein44 of halte Waalkade, vanaf daar is het nog een paar minuten lopen.

Samengevat:

  • Zaterdag 1 april van 12.45 tot uiterlijk 15.45 uur bij Zicht, Persingen
  • Dinsdag 11 april van 18.45 tot uiterlijk 21.45 uur bij Kookstudio Spijs, Nijmegen
  • Zaterdag 6 mei van 12.45 tot uiterlijk 15.45 uur bij Zicht, Persingen
  • Dinsdag 16 mei van 18.45 tot uiterlijk 21.45 uur bij Kookstudio Spijs, Nijmegen

Wat als ik ziek word of moet annuleren?

Dat is vervelend, zowel voor jou als voor mij. Annuleren kan tot 7 dagen vóór aanvang van de workshop kosteloos, daarna wordt 50% in rekening gebracht.

De belangrijkste vraag: hoe meld ik me aan?

De inschrijvingen gaan open op zaterdag 18 maart.

Je meldt je aan door een mailtje te sturen naar info@moesnijmegen.nl met daarin:

  • De datum van de workshop die je wilt volgen
  • Je naam
  • Het aantal personen (mocht je met meer mensen tegelijk willen inschrijven) en
  • Je telefoonnummer (voor het betaalverzoek/Tikkie)

Er is een beperkt aantal plaatsen (bij Zicht 8 personen per workshop, bij Kookstudio Spijs 10 personen per workshop). Ik behandel de mailtjes op volgorde van binnenkomst.

Meer vragen?

Je mag altijd even mailen, bellen, appen (0610493197).