Allergenen

Moes Nijmegen werkt met echte roomboter, suiker en verse eieren. Hier een overzicht van de ingrediënten die worden gebruikt per onderdeel. Zo kun je zelf zien of je de taartjes veilig kunt eten met het oog op allergieën of intolerantie. Bij vragen kun je altijd terecht op de contactpagina.

Bodem
Standaard bodem: roomboter, poedersuiker, eieren, amandelmeel, patentbloem en zout.
Chocolade bodem: roomboter, poedersuiker, eieren, amandelmeel, patentbloem, cacaopoeder en zout.
Appeltaart bodem: roomboter, witte basterdsuiker, kaneel, patentbloem, bakpoeder

Vulling
Chocoladevulling: slagroom, chocolade (wit/melk/puur/ruby, merk Callebaut)
Fruitvullingen (mango-passie, frambozen, cranberry): fruit(sap), eieren, kristalsuiker, gelatine, roomboter
Karamel: kristalsuiker, slagroom, roomboter (zout)
Notenmix: amandel, walnoot, paranoot, cashewnoot, hazelnoot
Kokosvulling: gecondenseerde melk, geraspte kokos
Koffievulling: chocolade (Callebaut gold), slagroom, espressopoeder
Geleroom: volle melk, eidooier, kristalsuiker, maïzena, roomboter, vanille, slagroom
Appelstukjes: appel, roomboter, kaneel, kristalsuiker, vanillesuiker
Amandelvulling: roomboter, eieren, poedersuiker, patentbloem, amandelmeel, amarettikoekjes
Meringue: eiwit, kristalsuiker

Topping
Verse frambozen, gezouten pistachenootjes, verse passievrucht, mokkaboontjes, walnoten, zoute pretzels, pure chocolade krullen

Zoete hapjes
Mini pavlova met vers fruit: eiwit, kristalsuiker, fruitvulling of geleroom (zie boven), vers fruit
Meringue roos: eiwit, suiker, kleurstof (evt: suikerdecoraties)
Brownie: roomboter, pure chocolade, ei, witte basterdsuiker, patentbloem (discodip)
Carrot cake met roomkaastopping: eieren, bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, wortel, walnoot, roomboter, zelfrijzend bakmeel, kaneel, speculaaskruiden, roomkaas, mascarpone, poedersuiker, slagroom
Scones: volle melk, karnemelk, zelfrijzend bakmeel, zout, kristalsuiker, roomboter, margarine, ei, rozijnen

Vegan taartje
Patentbloem, witte basterdsuiker, kristalsuiker, zonnebloemolie, citroenrasp, bakpoeder, bosvruchten, maizena, gele basterdsuiker